Over mij - Prema Devi

Hi, mijn naam is Katja

Als moderne monnik wijd ik mijn leven sinds 2007 volledig aan de groei van het bewustzijn van mezelf en anderen. In 2008 heb ik de Ishaya’ Ascension meditatie in Nederland opgezet. 

Inmiddels heb ik al honderden mensen geholpen om vanuit innerlijke rust en balans te leven via meditatie, coaching, lezingen en retraites in binnen- en buitenland. 

Mijn talent is om jou in verbinding te brengen met je werkelijke zelf en los te komen van aanhoudende gedachten in je hoofd.

 

Schermafbeelding 2020-10-16 om 13.12.15


Hoe het allemaal begon

Al vroeg in mijn leven weet ik dat ik hier iets te doen heb, ik weet dan alleen niet wat het precies is. Ik begin met werken bij de KLM als stewardess en vlieg de wereld over. 

Daar gaat een wereld voor mij open, letterlijk en figuurlijk. Het ontmoeten zoveel verschillende mensen en culturen inspireert mij enorm. Ik ontdek mijn eigen talent in helder zien en -weten en volg trainingen in spirituele en persoonlijke ontwikkeling. Ook doe ik de opleiding stressmanagement (BA), als tegenhanger van mijn spirituele kant.  

Ik word regelmatig gevraagd om lezingen en workshops te geven. Deelnemers stellen mij ook vragen over meditatie, maar die kan ik pas later goed beantwoorden.


Tsja, wat moet ik met meditatie

Meditatie ‘overkomt’ mij in die tijd. Dat klinkt raar, maar zo gaat het wel. Ik voel op een bepaald moment dat mijn aandacht naar binnen gaat zonder dat ik er zelf voor kies en vervolgens raak ik in een soort diepe trance. Als dit niet gebeurt en ik probeer het zelf te doen, dan lukt het niet. Ik kan niet stilzitten en ben om de haverklap afgeleid.

Ik probeer vaak mijn spirituele kant te negeren omdat ik dingen al snel te zweverig vind. Ik houd van uitgaan, van mooie dingen en van een goed glas wijn. Maar toch heb ik wel een enorme behoefte aan meer innerlijke rust.

Zingeving en genieten van luxe gaan heel goed samen.
Het gaat erom hoe je met dingen omgaat.

 

In 2003 ontdek ik bij toeval via een tweedehands boek in de boekenwinkel de Ishaya’s Ascension meditatie. Het voelt alsof ik het gevonden heb. Geen zweverigheid, geen leefregels, maar juist een down-to-earth benadering van bewust leven. Ik volg de cursus in Engeland en maak van meditatie een dagelijkse gewoonte. 

Kleine dingen beginnen te veranderen: ik slaap beter, ik maak mij minder druk om dingen, de behoefte aan controle en perfectie verminderd en ik ben vrolijk

Niet voortdurend natuurlijk. Ik worstel ook nog steeds met de vraag wat ik nou precies wil in mijn leven. Ik mis feedback over mijn meditatie beoefening, omdat er geen Ishaya leraren in Nederland zijn.

In 2007 besluit ik dat ik hulp nodig heb en schrijf me in voor een retraite. Tegen een vriendin zeg ik: ‘Ik kom pas weer thuis als ik een diepere verbinding met mezelf (of ‘hogere zelf’ zoals ik het noemde) heb’. Ik was klaar met de onrust in mezelf. 

De retraite is op het Griekse eilandje Patmos en het lijkt totaal niet op het idee dat je wellicht hebt van een retraite bij monniken. Althans ik niet. We mediteren dan wel dagelijks en krijgen onderwijs in bewustzijn, maar verder lijkt het wel een vakantie in de zon. 

Ondanks het vakantiegevoel maken de meditaties en de lezingen indruk op mij. Iets in mij wordt diep geraakt. Ik besef mij dat indien ik wil doen waarvoor ik geboren ben, dan is het nodig om verbonden te zijn met mijn echte zelf en los te komen van alles wat ik niet ben

Door dit besef besluit ik Ishaya Ishaya monnik te worden en student van Maharishi Krishnananda Ishaya. Van hem ontvang ik de sanskrit naam Prema Devi, wat ‘The Goddess of Supreme & Divine Love’ betekent en mijn puurste essentie reflecteert.  

Later in het jaar vertrek ik voor een half jaar naar Mexico om in retraite te gaan bij mijn leraar. Elke dag mediteer ik tussen de 10 en 15 uur, mijn dag- en nachtritme is volledig weg hier. Ik ervaar wat het betekent om werkelijk jezelf te zijn. 

Ik ervaar een diepe ontspanning, kracht en moed, tevredenheid, (zelf)vertrouwen, liefde en compassie. Het voelt compleet. En vertrouwd. Dit is wie ik altijd geweest ben en altijd zal zijn. 

Karin
Karin
Lees verder
Katja is heel geduldig en kan dingen eenvoudig maken. Ik heb echt meer geduld en vertouwen gekregen. Als er iets gebeurt op mijn werk, dan kan ik dat nu meer in perspectief zien. Ik hoef niet gelijk te reageren. Ik neem even afstand zodat emoties zakken en de juiste reactie opkomt.
Schermafbeelding 2020-10-16 om 14.00.33

Na deze retraite ben ik leraar in de Ishaya’s Ascension technieken. Ik ga terug naar Nederland om deze teaching in Nederland op te zetten

Dat was 2008. Inmiddels zijn we gegroeid met tien leraren en honderden beoefenaars. Via The Bright Path geef ik les in de ascension meditatie technieken in Nederland en in het buitenland. 

Daarnaast ben ik coach en geef ik lezingen en  trainingen in bewustzijn en stressmanagement

Als meditatiecoach help ik vrouwelijke managers en ondernemers die ambitieus zijn, maar net als ik vroeger, niet echt gelukkig zijn en geplaagd worden door twijfel en onrust. 

Ik begeleid hen naar een diepere verbinding met zichzelf, zodat ze hun innerlijke wijsheid kunnen gebruiken bij het doel wat ze willen verwezenlijken en echt gelukkig zijn.

Moeiteloos Mediteren met deze 3 tips’
Leer in dit Ebook drie belangrijke tips om moeiteloos te kunnen mediteren, zodat  twijfel plaatsmaakt voor vertrouwen en je de juiste keuzes kunt maken. 
Je ontvangt dan ook mijn wekelijkse blog met tips en inspiratie.